Vinnare i Hela Kyrkans Webbpris 2011

Efter den omröstning som skett här på webbplatsen under veckan bland finalisterna i Hela Kyrkans Webbpris kan vi nu stolt presentera vinnarna i Hela Kyrkans Webbpris 2011! Här nedan kan ni se vilka som vann, och vad de vunnit. Alla finalister kommer även att få ett fint diplom och ett exemplar av Brit Stakstons purfärska bok ”Gilla!” om engagemang och sociala medier i idéburna organisationer.

Bästa församlingswebb: Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en av Sveriges mest besökta församlingshemsidor. De arbetar mycket och aktivt med sociala medier på bl a Facebook, Twitter och Youtube.

Priset i denna kategori är två konsulttimmar med en av Sveriges främsta sociala medier-profiler: Emanuel Karlsten. Emanuel är sprungen ur Frälsningsarmén och har varit webbredaktör på tidningen Dagen med stort renommé. Han är numera frilansare med uppdrag som DN-krönikör och har ett flertal stora uppdrag för Aftonbladet och Expressen i bagaget.

Bästa kristna organisationswebb: Linneahuset

Linneahuset är en liten organisation som lyckas förmedla sitt uppdrag med all önskvärd tydlighet. Ett gott föredöme för många liknande organisationer.

Priset i denna kategori är en föreläsning med Pernilla Näsfors, en av Sveriges nyaste sociala medier-stjärnor. Pernilla konsultar med företaget Openhearted och jobbar mycket i skärningspunkten mellan sociala medier och socialt ansvar, internet och aktivism, webb och bistånd.

Kristen up ‘n’ coming sociala medier-profil: Carina Etander Rimborg

Carina Etander Rimborg är en ganska ny och mycket aktiv bloggare som snabbt fattat att generositeten på nätet är en förutsättning för att nå ut.

Priset är en biljett till Sweden Social Web Camp, alternativt till Webcoast, inklusive resa. Dessa två konferenser är som sociala medier, fast öga mot öga. Deltagarna skapar själva innehållet och mottagandet har varit enormt.

Församling i bäst behov av ny hemsida: Missionskyrkan Frykerud

Missionskyrkan Frykerud hade en av Sveriges församlingars första hemsidor. Den har de fortfarande kvar.

Priset är en enkel och funktionell hemsida byggd i WordPress av webbyrån Worldwide Webservices. De specialiserar sig på församlingar i Sverige och internationellt och har ett gott renommé. Missionskyrkan i Frykerud får även ett års webbhotell hos Crossnet.

Grattis alla vinnare!!!